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April 21, 1960

Mr. H. J. Shouse
Chief Deputy

State Dairy Commlssioner \ ,f\“\‘;\\e L\B%"}%

Room 410, State Office Building
Phoenix, Arizona

i““a 5 R i‘
Dear Mr. Shouse: ﬁ!\

This 1s in response to your communication of
April 6, 1960, which presents the following questions:

1. May a private organization
use the secal of the State of Arizona
in advertising 1ts product?

2. Is 1t necessary for a carton
contalning sweet cream butter to de-
signate the grade of the cream used
in the manufacture of such butter?

The answers to these questions are as follows:

l. Yes.
2. No.

The only reference in the law regarding the Seal
of the State of Arizona 1s found in Article 22, Sectlon
20, of the Constitution of Arizona, which describes the
Seal. No law prohibilts its use by private persons or
organizatlions in the advertisement of their products,
1f no deception is used. We have searched the Arizona
Revised Statutes for further enlightenment on this sube
Ject but we are unable to find anything helpful., It
thus seems clear that 1f a private organization desires
to use the Seal in the advertlsement of 1its product,
without a purpose to deceive, 1t may do so.
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As to Question No. 2, Public Health Service, Code
of 1953, adopted by our Leglslature as 2 gulde in the
milk Industry, defines '"milk products" as follows:

"Milk products = Milk products shall be
taken to mean and to include cream,
sour cream, halt and half, whipped
cream, concentrated milk, concentrated
milk products, skim milk, nonfat milk,
flavored milk, rlavored reconstituted
mllk, flavored reconstituted drink,
buttemilk, cultured buttermilk, cul=-
ftured mllk, Vitamin D milk. '

- Interpretation - This definition 18 not
‘intended To Include such products as
® # ® butter, * * # except when they
are combined with other substance to
produce reconstituted milk or cream or
any other product defined herein.”
(Enmphasis supplied).

Since butter 13 not a milk product, in the sense
used in A.R.S. § 3-627(B), the Act does not require
producers to indicate the grade of cream used in the
production of butter. As indicated by the Mllk Code
and Ordinance, A.R.S. § 3-027 are not apolicable to
butter making. The answer to Question No. 2 is "no".

We trust the foregoing information will be of
service to your office. If we can be of additional
help to you, please let us know. ‘ : ‘

Respectfully yours,

WADE CHURCH
The Attorney Genepal

H, B. DANIELS
Asslistant Attorney General
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