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March 22, 1961

Mr, M, O. Lindner, Sr,

Representative, Yavapai County
- House of Representatives

State Capitol

Phoenix, Arizona

Dear Representative Lindner:
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JOHN J. CASEY
| COr:aA‘r -
MORRIS ROZAR
ANDY BAUMERT
| Con;':mu'r

CLARK KENNEDY

You have requested our opinion on the following question:

"Is a blood test obtained in one county in
Arizona from a certified laboratory legally
sufficient for the obtaining of a marriage
license in another county of the State?"

Arizona Revised Statutes, §25-103.01 provides in part as
follows:

§25-103,01. Necessity for examination; iwg
presentation of certificate; o)
contents of certificate; o
consent to examination; €,
submission of specimen.

A.

Before any person, who is or may hereafter
be authorized by law to issue marriage licenses,

shall issue any such license, each applicant
therefor shall file with him a certificate from
a duly licensed physician which certificate shall

as mag be necessary for the discovery of syphillis,
* ¥ ¥

—
state that the applicant has been given such ex- .":
amination, including a standard serological test, ‘:1:

Arizona Revised Statutes, §25-103.05 states in part:

"§25-103.05. Nature of test required;

approved laboratory defined;

checking, of results.

For the purposes of this article a standard sero-
logical test shall be a test for gyphillis approved
by the Arizona state department of health and an
approved laboratory shall be the laboratory of the
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Arizona State Department of Health or a
laboratory approved by the Arizona State
Department of Health or any other laboratory
the director of which is licensed by said

State“Department of Health according to law.
* % ¥

It 1s therefore our opinion that 1f the test is one approved
by the Arizona State Department of Health and the laboratory
is one approved by, or whose dlrector is licensed by the
Arizona State Department of Health, then such test is valid

in each and every county of the State of Arizona for the pur-
pose of obtaining a marriage license.

If we can be of further assistance to you, do not hesitate
to call upon us.

Very truly yours,

ROBERT W, PICKRELL
The Attorney General

JOHN J. CASEY
Assistant Attorney General
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