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i State Representative

QUESTION: Is 1t legal to rotate political party
names on election ballots?
CONCLUSION: No.

The Arizona Constitution, Art. VII, Suffrage and Elections,
is silent on this subject.

However, A.R.S, §16-844, Conduct of Elections, Chap.7, Art. 8,
Title 16, reads as follows:

"

‘ E. The lists of the candidates of the several
§ parties shall be arranged wlth the names of the
parties in alphabetical order, commencing with the
left-hand column, and on the right-hand side of the

ballot there shall be a column headed nonpartisan. . . ."
(Emphasis supplied). _ :

It is plain that under our present law the names of the various
party labels shall be placed on the election ballot in alphabetical

order and that the rotation or alternating of political party names
on the ballots is not permitted,

N.B. as to rotation of names of candidates, see: A.R.S. §16-533,
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