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DEPARTMENT OF LAW LETTER OPINION NO. 67-10-L (R-49)

REQUESTED BY: SARAH FOLSOM
State Superintendent of Public Instruction

QUESTION:: Do the County Boards of Supervisors have the
authority to build schools in unorganized
territory?

ANSWER : No.

The powers and duties of the Boards of Supervisors are set
forth in A.R.S. § 11-251, as amended, and there is nothing in the
statute which would appear to place such a power or duty on the Board.

' The education of children in unorganized territory is pro-
vided for in A.R.S. § 15-304, as amended, and the tuition is paid by

the County School Superintendent from the specmal county school reserve
fund (§ 15-449,D.5).

In addition, new school districts may be formed on petition
by the parents or guardians of at least ten school census children in
an unorganized territory pursuant to A.R.S, § 15-408.

Therefore, it is the opinion of the Attorney General that the
laws ‘of the State of Arizona do not authorize nor contemplate the need

for the County Boards of Supervisors to build schools in unorganized
territory.

Respectfully submitted,

. Ry ./ “:‘-/
s oA, 7St A

FANS s~

DARRELL F. SMITH
The Attorney General
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