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DARRELL F. SMITH, THE ATTORNEY GENERAL
STATE CAPITOL
PHOENIX, ARIZONA
September 21, 1966

DEPARTMﬁNT OF LAW LETTER OPINION NO. 66-34-L (R-111)

REQUESTED BY: THE HONORABLE RICHARD J. RILEY
Cochise County Attorney

QUESTION: Is it lawful for a legally appointed,
qualified and acting deputy sheriff
to be paid, in addition to his regular
salary, a fee for the posting of sale
cards on property subject to deed by
virtue of delinquent tax proceedings?

ANSWER: No.

The fee in question is collected pursuant to A.R.S. §
11-445(A) which provides, in pertinent part, as follows:

"A. The sheriff shall receive the following
fees in civil actions:

"10. Posting the advertisement for sale under
exXecution, or any order of sale, two dollars.

Upon collection of said fee the sheriff's subsequent
duties are articulated in A.R.S. § 11~446 which provides:

"The sheriff shall pay into the county treasury,
on the first Monday of each month, all fees and
mileage earned and collected by him."

It is the opinion of this office that any action taken
in relation to the fees collected by a sheriff or by his lawfully
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appointed and acting deputy otherwise than as provided by A.R.S.
§ 11-446 is unlawful. A deputy sheriff is in exactly the same
position as the sheriff: Where the statute sets a statutory fee
no additional fee can be collected.

Respectfully submitted,
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DARRELL F. SMITH
The Attorney General
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