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"M arch 8, 1938,

Hon. R. C., Stanford, T W L\BRARY
Governor of Arizona, :
Phoenix, Arizona,

peee Govermor seemtoras NMVIONA ATTORNEY BENEEM

We have your letter of March 7th wherein you state that
the Leoislature under House Bill No. 237, (Chapter 73, Laus L
of 1907, General Appropriation Bill) made an appropriation to =1 %
the Governor'!s Office for auditing the books and records of X

the Loan Comnission, and asked our opinilon on the following

questiont

"I shbuld like to have you advise me if it is

necessary, under the law, to employ only a
CERTIFIED Publlc Accountant.”

~ Section 7 of Chapter 45, Laws of 1933, providing far the
license of certified public accountants is in part as followst

®If any person-or firm shall after July 1lst, 1933,
undertake to practice accounting in this state
without first having registered with the board
and received a license to practice * % * %
shall be deemed guilty of a misdemeanor, etc.

The same section further provides:

"For the purpose of this act a person engzges
in the practice of public accounting vhen he
performs accounting work and/or boox_ceenino on
a fee basls, per diem, or otherwise for more
than one employer, which produces in excess of
one hundred dollars per annum, from sources
other than his regular emoloyment.

It 1is the opinion of this office that you may employ an
accountant vwho 1s reglstered as a certifled public accountant

or a public accountant under the provisions of Chapter 45, Laws
of 1933, to make this audit.

Very truly yours,

JOE CORWAY,
, Attorney General.

EARL ANDERSOJ,

Special Assistant
: _Attorney General
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