) 7 December 1945

.ﬂﬂ/ﬁrf/Wesley Bolin . : . ~ |
Justice of the Peace i AW L' BRARY
West Phoenix Precinct ' ol
Phoenix, Arizona

I MO ATIOANEY GENERAL

We have your letter of 23 November 1945 asking our opinion on
the followings ) '

—

~ ‘ "Will you kindly sive me an opinion as to the application

- of law relative to Lillitery servicemen operating privately
ovmed veshicleg., Under section 66=235 they are excepted
when operating official notor vehicles., A great many
servicemen here have operator!s or chauffeur!'s license
from their own sthtes and are here for indefinite periods,
and 1t 1s on thisipoint I wish your opinion.”

; . ) ,

. ) : - i o |
g Ansvwering your above question, Section 65=233, A.C.A. 1959, as far as
. your questlon is materi;'al, reads as follows:

" % % % This section shall not apply to 2 person driving

or operating a road roller, road machinery, or any farm
tractor or implement of husbandry temporarily drawn, moved
or propelled on the highwayss nor to a person in the serve
ice of the srmy, navy, or merine corps of the United States,
when furnished with a driverts peramlt, and when operating
an official motor vehicle in such service; nor to a non-
resldent over the ase of sixteen (16) years wno has been
duly licensed either as an operator or chauffeur under a
law requirln; tne licensing of onerators or cnauffeurs in
his home stvatc or counsry and wno has such license in his
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It is therefore our opinion that a person being duly licensed in
his home state or country and whose license has not expired is not re-
quired to obtain en operatorts or chauffeur!s license in this state,

Trusting the above ansvers-your question satisfactorily, we are

Very trulfnyouré,

JOHN L. SULLIVAN, Attorney General

MAURICE BARTH, Asst. Atty. General
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