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January 19, 1948

Mr. T. J. Neal, ] 5\&%}
Justice of the Peaco
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Dear Mr., Neal:
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.. We bhave your recent letter wherein you request ‘the.
op*nicn of this office as to whether or not the Board of Super-
visors may raise your salary as Justice of the Peace.

Ve understand that you were elected for a four-year

“term pursuant to Section 17-504 Arizona Code Annotated,1939, as .

amended. We note further that the salary for Justice of the

“Peace 1y Tixed Tor a two-year term at the regular June meeting 

of the Board of Supervisors pursuant to the provlsions of Sec¢-
tion 12~711, Arizona Code Annotated 1939.

Article ‘4, Part 2, Section 17, of the Arizona Constitu-
tion prdvidGS'as follows:

. "Extra compensation. The legislature shall
" never grant any extra compensation to any
~public officer, sgent, servant, or contrac-
“tor, after -the services shall have been
rendered or the contract entered into, nor
shall the compensation of any public officer
be increased or diminishéed during his term
of office, provided, however, that when any
legislative increase or decrease in the com-
_pensation of the members of any court, board,
or commission, composed of two or more offi-
~.cers or persons, whose respsctive terms of
" office are not coterminous, has heretofore
or shall hereafter become effective as to any
member of such.court, board or commission, it
shall be effective from such date as to each
- of the members thereof."

It 1s our opinion that this provision of the State Con-

stitution prohiblts the Board of Supervisors from lncreasing the

pay of a Justlce of the Peace during his term. They may increase
the salary, but the increase cannot become effective prlor to the
expiration of the four-year term.

Very truly yours,

EVO De CONCINI,
Attorney General

CHAS. D. McCARTY,
Asslilstant Attorney Generasal
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