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April 22, 1948

LAW LIBRARY

Mr, Jack A, Wilson

soperintondont T coneos AWLONA ATTORNEY GENERAL

- Fort Grant, Arizona

Dear Sir:

This 1s in answer to your request of March 31, 1948,
for an opinion interpreting the juvenile code as
adopted in 1941, and amended in 1¢45, as relating

to the age of offenders who may be committed to your
institution, and specifically as to whether or not

you are required to accept those who are over eichteen

years of ages

The act defines a "child" as being a person under
the age of eighteen yemrs, Section 46-117, A.C.A.
1939, amended. o

The act creates a juvenile court and provides that it
shall have original jurisdiction over any "child" who
1s accused of crime under the age of eighteen years.
Section 46-117, A.C.A, 1939, amended, and Section
46~118, A.C.A. 1939, amended,

The law also brovides that only the juvenile court

| mey commit a "child" to the State Industrial School,

Section 46-125, (b) 8, A.C.A, 1939, amended.,

There is, however, a provision in the law that once
a8 juvenile court obtains jurisdiction of a M"child"

1t retains jurisdiction of that "child" during the

childfs minority, or until the child is twenty-one

years of age unless the child is sooner dischargeds
Section 46-132 (a) A.C.A. 1939, amended,

It will boe readily seen that under the provisions of
this section a juvenile offender who has come under
the jurisdiction of the juvenile court while less
than elghteen years of age might be committed to

your institution until such time as he reaches the
age of twenty-one years; or such offender might be
re-commltted after he became eighteen years of age,
end before twenty-one years, to serve until he became

twenty-one years of & ge the court retaining juris-
diction altﬂough the "child" be over eighteen years of age.
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Thus it woulq &ppear that only those pefsons'who'Were first
offenders prior to the time theéy were eighteen years of age - -
could remain in your institution or could be re-committed to,

your institution after they became eighteen years of age and

No court other than the juvenile court has the right to .

commit to your institution, and that courtts commitments :
must be within the provisions of the law creating that court,
Section 46-133 (b) A.C.A. 1939, smended. ST e

Vgry truly yovrs,

EVO De CONCINT
Attorney General

FRED 0, WILSON ‘ g
Assistant Attorney General
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