. | March 25, 1949
\ Dr. E. Larson LAWY 513 Y
3 Arizona Chiro o ' '

practic Examining Board g,

1705 West Jefferson Street | i {Jg ;sgﬁ ﬂﬁg%gw GENERA‘_

Phoenix, Arizona

. - This 1s in reply to your letter of January 31, 1949,
received in this office February 3, 1949, wherein you ask for an
opinion as follows: o ' '

Dear Dr. Larson:

"Would you please render me an opinion on the
followings

The Arizona State Chiropractic law states that
there are to be three (3) members on the Examin-

- 1ng board. The three (3) members to be graduates
from three different schools,

) ' The Palmer School of Chiropractic is the first
.: ' and largest school in the world! hence there are
‘ approximately ten Palmer school graduates to one

of other schools, eligible to hold a position as
& board member, :

Some of these Palmer graduates hold Post Graduate
certificates from other schools., T will quote
two. One Palmer School Graduate has taken a post
graduate course from the Ratladge School of Chiro=-
practic and hold a certificate diploma from the
P.G. course plus his Palmer diploma., Another
Palmer School Graduate has taken a post graduate
course from the Logan College of Chiropractic and
holds a post graduate certificate, This man holds
the majority of his work to the Logan method,

Would it be of your opinion that either of these

two men or any others in the same circumstances
could hold a position as Arizona State Chiropractic
‘Board Members from either school? Would it be bos-
sible for such cases to declare themselves as either
school for this position?" : :

We would first like to point out that the wording of the statute ‘

, 1s a 1little different than the manner in which you set it up in
. your letter, Section 67-701, A.C.A, 1939:

"Board of examiners created-~Membership,-~The
governor shall appoint a board to be known as
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the State Board of Chiropractic Examiners,
composed of three (3) licensed chiropractors,
residents of the state, and who have practiced
chiropractic in the state for not less than
three (3) years. No two (2) members shall be.
gradustes of the same school or colléege of chiro-
raccic. The members shall be so appointed that.
the term of office of one shall expire in each
year," (Emphasis Supplied)

'The péint'at 1ssue is "No twér(Z),mémbers shall be gradu-~
ates of the same school or college of chiropractic", Reading our
definitions of graduates, 38 CedeSe page 9754

"GRADUATE. As a noun, one who has taken a
‘degree in a college or university; one who
- has honorably passed through the prescribed
~course of study and recelved a certificate
to that effects Technically, the word implies
-a degree and a regular curriculum, and includes
those who have successfuly passed their examination
~at the end of the prescribed course of study, &s
distinguished from those who are still pursuing
the course," ‘

- There does not seem to be much difference in this
definition from any that we can find, An individual who has once
graduated from the Paluer School and then goes on to receive
additional degrees from other schools does not cease to be a
graduate of the Palmer School, Hence, i1t 18 our opinion that no
two graduates of the Palmer School could legally be members of
the Board of Examiners at the same time even if they had received
other certificates of graduation from other schools. :

Yours very truly,

"FRED 0. WILSON
Attorney General

CHAS., ROGERS
Assistant Attorney General

CResec
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