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Dear Mr. Duncan:

. You have asked the following question concerning the

applicability of Arizona's Open Meeting Act to the Board of
Pharmacy:

Can the Board of Pharmacy meet in closed meeting,
executive sesion, to discuss personnel problems?

Arizona's Open Meetinag Act applies generally to the
Board of Pharmacy. (See the enw=losed opinion of this office
dated August 19, 1975). Genlirally the Open Meeting Act re-
quires that official business of the Board be conducted in
open meetings, however, A.R.S. § 38-431.03 authorizes a
governing body such as the Pharmacy Board to conduct closed
meetings or executive sessions for specific purposes. That
section prov1des in pertinent part that: . N

A. This article shall not be construed to
prevent governing bodies, upon majority vote of
- the members constituting a quorum, from holding
executive sessions for only the following pur-
© poses:

l. Discussion or consideration of - employment,
ass1gnment, appointment, promotion, demotion,
salaries, disciplining or resignation of a public
officer, appointee of employee of any governing
body, except that with the exception of salary
discussions, an officer, appointee or employee

‘may demand that such discussion or con51deratlon
occur at a public meetlng
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~ B. Minutes of executive sessions shall be
kept confidential except from members of the
governing body which meet in executive session.

C. No executive session may be held for the
purpose of taking any final action or maklng any
final decision.

Accordingly, the Pharmacy Board may meet in execu-
tive session to discuss and consider the employment, assign-
ment, appointment, promotion, demotion, salaries, disci-
plining or resignation of a public officer, appointee or em-

- ployee of the Board, provided that proper notice has been

given as provided in A.R.S. § 38-431.02, adequate minutes
are taken of the meeting as provided in A.R.S. § 38-431.01
and any final action or decision is made in an open meeting.

Sincerely,
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BRUCE E. BABBITT
- Attorney General
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