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Director of Veterans

RE: Procedure to be followed in obtain!'égﬂl

veterans' exemption fcr veterans
confined in hospitals.

QUESTION: 1Is it necessary that a veteran appear
in person before a ccunty tax assessor
or his deputy in order to obtain a
veteran's exemption fcr taxation pur-
posesn? ¢

The oplnion of this office as to the answer to the above
question is based upon the following sectizn of the Arizona
Code Annotated 1939, as amended by Laws of 1351, Chapter 6o,
Section 1, which reads:

’ '73-303. Affidavit.-- A person claiming exemption
from taxation under the provisions of section 2, article
9, constitution of Arizona, ghall appear before the county

- asgegsor and make affidavit as to nis €ligibllity, snswer-
{ ‘ ing fully all questions appearing on a form provided by

the county assessor for guch purpcse cr otherwise prcpounded,

but a person in the military service cf the United States
and abgsent from the stote, or who in condined in & voverang!
hoppital or in any licensed nosnital 22y _make the roguired
affidavit in the prescnce of any crricor authorized o Ad-
mirdeter caths upon a i'orm optained fr-a the county assessor,
* % %' (Emphagis supplied)

Therefore, in the light of the above quoted seetion, we are
of the opinion that the county assessors of the respective coun-
ties of Arizona should furnish your office, upon request, the
necessary forms, so that any veteran confined in a veterans'
hospital, and otherwise qualified for exemption, could execute
the affidavit without the necessity of appearing before the
county assessor or his deputy.
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