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Dear Ms. Fannln.

ThlS offlce is in receipt of your 1etter of March 29,!

yl976 in which you request our oplnlon on. the follow1ng
: questlon.,r_ . RERTAES I

May an 1nd1v1dual who is a member of
“the Pima County Commission on Trial -
."Court Appointments file petitions and ;

run for election as a Delegate to. thefj“

Regional Convention of a polltlcal :

party?

Article 6, § 36 (B) of the Constltutlon of the State of
Arizona reads, in part, as follows:

There shall be a nonpartisan commis-' = "'
sion on trial court appointments for i
each county having a population of one
hundred fifty thousand persons or more
according to the United States census
which shall be composed of the chief '
justice of the Supreme Court, who shall
be chairman, three attorney members who
shall be nominated by the Board of
Governors of the State Bar of Arizona
and appointed by the governor with the
advice and consent of the Senate and
five nonattorney members, who shall be
appointed by the governor and with the
advice and consent of the Senate.

An examination of the statutes and laws of the State of
Arizona reveals that the only provision which might prohibit
the above referenced activity is A.R. 5. S 41-772.B which
reads as follows:
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B. No employee or member of the per-
sonnel board may be a member of any
national, state or local committee of
a political party, or an officer or
chairman of a committee of a partisan
political club, or a candidate for
nomination or election to any paid
public office, or shall take any part
in the management or affairs of any
political party or in any pelitical
campaign, except that any employee may :
express his opinion, attend meetings
for the purpose of becoming informed
concerning the candidates for public
office and the political issues, and
cast his vote. :

A.R.S. § 41-762 defines an “employee to mean a person

"holding a positidn in state service, and "state service" is

further defined to mean all officers and positions of employ-
ment in state government except officers and positions excepted

by the provisions of Article 6, Chapter 4, Title 41, A.R.S.

An examination of A.R.S. § 41-771(2) shows that the strictures

"of the statutes do not apply to members of boards and commissions

appointed by the legislature or. the Governor. Thus,: since
members of Commissions on Trial App01ntments are appointed by

the Governor, A.,R.S. § 41-772.B is not appllcable.

In conclusion, it is the opinion of this office that your
question be answered in the affirmative.

Sincerely,

BRUCE E. BABBITT
Attorpney General

DAVID M. QUINTIERI
Assistant Attorney General
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