Attorney General

STATE CAPITOL

Phoenix, Arizona 85007

Robert R. Qorbin

June 7, 1979

Mr. David P. Jankofsky
Assistant Director for Taxation
Arizona Department of Revenue
Capitol Building

1700 West Washington

Phoenix, A% 85007

Re: 1I79-~152 (R79-063)

Dear Mr. Jankofsky:

In your letter of March 5, 1979, you asked whether employ-
ees who have been relocated from 1700 West Washington to a
downtown office building may be reimbursed for parking expenses
pursuant to A.R.S. §§ 38-621 et seq., which authorize reimbur-
sement for travel expenses when "the official duties of a pub-
lic officer, deputy or employee require him to travel from his
designated post of duty." A.R.S. § 38-622.A (emphasis added).
You have asked us to consider whether 1700 West Washington con-
tinues as the "designated post of duty" so that all of the
employees who have been relocated elsewhere could come within
the purview of the statute.

It is our opinion that the employees in question are not
performing "official duties" away from a "designated post of
duty" within the scope of A.R.S. § 38-622.A, and thus are not
entitled to reimbusement for parking expenses.

The provision applies to those situations in which travel
is a necessary supplement to performance of duties at a
"designated post." A "designated post of duty" is where one's
desk is situated and where primary emplovment duties are
performed. The "official duties" which mandat? travel are
those which cannot be performed at one's desk.

See Ariz.Atty.Gen.Op. No. 59-142,
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When the employees were relocated to a different of-
fice, their "designated post of duty" was also relocated, and
their primary employment duties are to be performed at that
office. 1Inasmuch as they can no longer work at 1700 West
Washington, that cannot be considered their "designated post of
duty" for purposes of A.R.S. § 38-662.A.

Although the employees mav not be reimbursed for parking
costs under A.R.S. §§ 38-621 et seq., we would suggest, as-
suming funds are available, that you may provide for employee
parking through a lease for office space which includes parking
or a lease for parking space only.

Sincerely,

Lol ki

BOB CORBIN
Attorney General
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