June 4, 1931

Mr, E, M, Whitworth, Suptt,
Motor Vehlcle Divislon
Arizone Highway Department
Phoenlix, Arizona

Dear Sirse

In reply to your letter of the 29th ult, request=
ing my opinion as to whether or not perscns transporting
gasoline in fuel tanks on motor vehlcles other than in the
fuel tanks of motor vehicles, when such tanks are in accord
with the Manufacturer's stock specifications, may, upon leave
ing the State, claim a refund of the State tax upon the gas-
oline contalned in such tanks as in the case of other gasoline
expored from this State, I advise you as follows:

Section 1677, R. C. A, 1928, relating to motor
vehicle fuel license tax exemptlions provides as followss:

"Motor vehicle fuel impnorted to
this state In interstate or foreign
commerce and Intended to he sold in
the original and unbroken tank cars
or containers and so sold while in
such commerce; or motor vehlcle fuel
exported or sold for exportation and
exported, or motor vehilcle fuel sold
to the United States or any department
thereof, for the offlclal use of such
department, shall not be subject to
the payment of license fees required
in this article,"

It will be noted from the foregolng that motor
vehicle fuel exported or sold for export is not subject to
the State fuel tax, yet, 1t 1s my opinion that any gasoline
placed in the fuel tanks of motor vehicles, whether the same
be stock specification tenks @ auxiliery tanks, and in this
manner removed from the State, 1s, nevertheless, subject to
the State fuel tax,

Very truly yours,
Attorney Generd

By
RB3:S Asslstant Attorney Gener:1





