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DEPARTMENT OF LAW LETTER OPINION NO. 70-10-L (R-96)

REQUESTED BY: T. G. HAWKINS
Commissioner
Department of Finance

QUESTION: Does attendance at a convention in Las Vegas,
Nevada, or any other out-of-state point which
is less than 100 miles from the Arizona border
entitle a public officer, deputy or employee
attending that convention to claim per diem
subsistence of $30.00 per 24-hour day?

ANSWER: No.

A.R.S. § 38-626.B.3 clearly states that per diem sub-
sistence allowance for travel pexformed entirely within an
area not to exceed at any point 100 miles from the Arizona
border, shall be at the rates provided for travel within the
state. A.R.S. § 38-624 clearly sets $20.00 per 24-hour day
as the subsistence allowance which may be claimed for travel
within the state. These sections are clear and unambiguous
and, therefore, allow no room for interpretation. See 2 Suth-
erland, Statutory Construction, §§ 4502, 4703 (3d Ed. 1943).

It is, therefore, our opinion that attendance at a con~
vention in Las Vegas, Nevada, or any other out-of-state point
which is less than 100 miles from the Arizona bordexr, only
entitles the public officer, deputy or employee attending
that convention to claim per diem subsistence allowance of
$20.00 per 24-hour day. This is probably a situation that

should be brought to the attention of the Legislature for
corrective legislation.
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