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QUESTION: Where one or more of the five board members
have disqualified themselves for bias and
prejudice, on good cause shown, from parti-
cipation in a hearing for licensure, what
is the number of the "full board" under
A.R.S. § 32-1802, which requirxes the vote

of a majority of the full board for the
issuance of a license?

ANSWER: The remaining qualified members constitute
the full board.

This question asks the definition of the "full board"
of Osteopathic Examiners when one or more board members have
disqualified themselves on the ground of actual bias and
prejudice, at the applicant's request, from participation in
a hearing to determine his qualifications for licensure.

A.R.S. § 32-1802.A provides, in part:

. « . A majority of the members of the
board shall constitute a quorum and a majority
vote of a quorum present at any meeting shall
govern all actions taken except that licenses
shall be issued under this chapter only upon
the vote of a majority of the full board.”

In your fact situation, two of the five board members
disqualified themselves for good cause shown; the remaining
three boarxd members participated in the hearing, and then

voted two to one to grant the applicant's license to prac-
tice.
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It is the opinion of this office that, under these cir-
cumstances, the three remaining board members constitute the
"full board" under A.R.S. § 32-1802, above quoted. The lan-
guage of the statute was intended to prevent a mere quorum,
where the remaining members are entitled to vote but abstain
from voting or are absent, from issuing a license to practice.

Where the board itself is reduced in number by disquali-
fication, death or resignation, the remaining members should
be considered the full board. See Alamo Heights v. Gerety,
264 S.W.2d 778 (1954); and also City of Nevada v. Slemmons,
59 N.w.2d 793 (1953); Peterson v. Hoppe, 260 N.W. 215 (1935);
Salem v. Wachovia Loan, 55 S.E. 442 (1906).

This is not to be construed as implying that a board
member may be disqualified merely upon request or that any
disqualification may be had except upon good cause shown.

Respectfully submitted,

GARY K. NELSON
The Attorney General
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