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DEPARTMENT OF LAW LETTER OPINION NO. 73-4-L (R-9)

REQUESTED BY: JAMES A. VIVIAN
Arizons Registrar of Contractors

QUESTION: Is the cash deposit required under A.R.S.
§ 32-1152 available for a claim arising sub-~
sequent to the expiration of a contractor's
license?

ANSWER: Yes,

A principal objective of the cash deposit requirement
is stated in A.R.S. § 32-1152.D as follows:

e o o The bond or deposit shall be
subject to claims . . . by any person who,
after entering into a construction contract
with the principal is damageq by the failure
of the principal to perform the contract
or by any person furnishing labor, materials
or construction equipment on a rental basis
used in the direct performance of a construc~
tion contract. . . .

We are unable to imagine a reasonable basis, either in equity
or law, for concluding that a cash deposit is not available to
such a damaged person for the sole reason that the contractor
involved was doing business without the required contractor's
license. In our opinion, such a conclusion is inconsistent
with the very purpose for the cash deposit requirement.

In the absence of any language in A.R.S. § 32-1152 com-
pelling a different result, it is our opinion that a cash
deposit required under A.R.S. § 32-1152 is available for

claims arising subsequent to expiration of a contractor's
licemnse.

Respectfully submitted,
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GARY K¢ NELSON
The Attorney General
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