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REQUESTED BY: JAMES A. VIVIAN
Registrar of Contractors

QUESTION: Must either a surety bond or a cash deposit
accompany each and every license issued by
the Registrar of Contractors?

ANSWER: Yes.

We have reviewed the provisions of Chapter 10, Title 32,
Arizona Revised Statutes, relating to surety bonds and cash
deposits. On the basis of such review, it is our opinion
that either a surety bond or cash deposit must accompany each
and every license issued by the Registrar of Contractors. In
other words, the Registrar may not accept, lawfully, a single
bond in connection with the issuance of two or more licenses.

the applicable statutory provisions. However, in addition,
we think that the practical considerations of a contrary
opinion likewise compel the opinion expressed herein (e.g.,
handling by a surety and the State Treasurer of a surety bond
and a cash deposit, respectively. If only one of many li-
censes covered by a "blanket" bond were to expire, what por-
tion of the surety bond or cash deposit is connected with the
expired license?).

. We think our opinion is compelled by a plain reading of

Respectfully submitted,
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GARY K. ,ﬁJELson
The Attorney General
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